Back Button

De steen, bijna zeker afkomstig uit een of ander stadswerk, is hier in 1974 herplaatst.
Wat de inscriptie G.V.:S.V.P zou kunnen betekenen, is onbekend. De laatste letter zou de P van Posuit kunnen zijn, dat zo veel betekent als: gelegd of geplaatst door.
Ter vergelijking: de herdenkingssteen in de Cellebroederskapel met het inschrift B.H.K.P., dat gelezen moet worden als Broeder Hendrik Kerkhofs Posuit.
Tenzij S.V.P een afkorting is van een of andere formule, die gebruikt werd bij een eerste steenlegging, zouden G.V. en S.V. oorspronkelijk de steen geplaatst kunnen hebben. De dubbele punt zou de twee initialen van elkaar gescheiden houden.

De stadsster op bouwwerken, die vanwege de stad tot stand waren gekomen, waren meer dan alleen versiering maar vooral een kenmerk van eigendom: dit is van ons, van de stad.

Wilt u een bijdrage leveren?

Heeft u aanvullende informatie over deze steen of een betere suggestie voor de vertaling? Deel deze met ons via onderstaand formulier. Wij zullen u bijdrage zorgvuldig beoordelen en u hiervan op de hoogte houden.

Velden gemarkeerd mer een (*) zijn verplicht
Bedankt voor uw bijdrage!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Donateur worden?

Om de financiering van de lopende kosten nu en in de toekomst mogelijk te maken, kunt u ons steunen en zich aanmelden als donateur van onze stichting.

Steun ons