Back Button

Aan de Wyckerkant waar geen Jeker voorhanden was en er dus geen watermolens stonden, moest men zich behelpen met zgn. rosmolens aangedreven door paardekracht, zoals de twee gevelstenen van het Corversplein 12 en de Hoogbrugstraat 54 laten zien.
In deze grudtmolens werden veschillende graansoorten grof vermalen. Zij maalden hoofdzakelijk boekweit, gerst en gagel of gruit, een mengsel van kruiden dat gebruikt werd voor het aromatiseren van bier.
Op dit adres stond een opschrift op de luifel, dat in 1731 is genoteerd in het boek “Koddige Opschriften” van Jeroen Jeroense: “In de Wycker Gort-Moolen kan men goedkoop harde scheepsgort halen; zo goedkoop als men de slegte bij een ander moet betalen”.

Wilt u een bijdrage leveren?

Heeft u aanvullende informatie over deze steen of een betere suggestie voor de vertaling? Deel deze met ons via onderstaand formulier. Wij zullen u bijdrage zorgvuldig beoordelen en u hiervan op de hoogte houden.

Velden gemarkeerd mer een (*) zijn verplicht
Bedankt voor uw bijdrage!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Donateur worden?

Om de financiering van de lopende kosten nu en in de toekomst mogelijk te maken, kunt u ons steunen en zich aanmelden als donateur van onze stichting.

Steun ons