Back Button

Op 24-01-1992 stond in de krant: ‘De grote gevelsteen met het opschrift ‘De Nieuwe Limburger’, die decennia lang het beeld aan de Havenstraat heeft bepaald, is omlaag gehaald en krijgt een plaatsje in de nieuwbouw van de krant op Randwyck’.
De bijbehorende foto liet zien hoe de steen losgekapt werd uit het gebouw tussen de Wolfstraat en de Havenstraat, waar voorheen de Nieuwe Limburger werd samengesteld en gedrukt.

De steen uit 1964 van Wim Klabbers is tenslotte toch niet verhuisd en weer in het nieuwe woon/winkelcomplex aan de Havenstraat herplaatst. De voorstelling op de steen bestaat uit het wapen van de provincie Limburg, dat geflankeerd wordt links door rollen krantenpapier in de drukpers en rechts een stapel kranten.

Wilt u een bijdrage leveren?

Heeft u aanvullende informatie over deze steen of een betere suggestie voor de vertaling? Deel deze met ons via onderstaand formulier. Wij zullen u bijdrage zorgvuldig beoordelen en u hiervan op de hoogte houden.

Velden gemarkeerd mer een (*) zijn verplicht
Bedankt voor uw bijdrage!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Donateur worden?

Om de financiering van de lopende kosten nu en in de toekomst mogelijk te maken, kunt u ons steunen en zich aanmelden als donateur van onze stichting.

Steun ons