Back Button
Een schild van goud, drie maal rood gepaald; een groen schildhoofd met drie zilveren koeken. Het schild wordt bekroond door een helm met drie koeken als helmteken.

De koeken of besanten verbeelden Byzantijnse munten, die er op duiden dat men als pelgrimsganger in het Heilige Land is geweest.

De herkomst van de steen is waarschijnlijk de toren van Hoen, die achter Hoenderstraat 3 stond en waar wapens van enkele Maastrichtse magistraatsfamilies in zaten. De gevelsteen is hier in 1965 via het museum herplaatst.
De familie Creusen was een oud en aanzienlijk regeringsgeslacht in de stad Maastricht. Naast enkele magistraatsleden stamde uit dit geslacht ook Andreas Creusen, die in 1651 tot bisschop van Roermond werd benoemd en in 1657 zelfs aartsbisschop van Mechelen werd. Het wapen van deze familie komt ook voor op een van de bronzen balusterzuilen van de galerij van het Stadhuis.

Wilt u een bijdrage leveren?

Heeft u aanvullende informatie over deze steen of een betere suggestie voor de vertaling? Deel deze met ons via onderstaand formulier. Wij zullen u bijdrage zorgvuldig beoordelen en u hiervan op de hoogte houden.

Velden gemarkeerd mer een (*) zijn verplicht
Bedankt voor uw bijdrage!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Donateur worden?

Om de financiering van de lopende kosten nu en in de toekomst mogelijk te maken, kunt u ons steunen en zich aanmelden als donateur van onze stichting.

Steun ons