Back Button

De huisnamen "de valk" en "de arend" werden vroeger nog wel eens door elkaar gegooid. Zo hoeft het niemand te verwonderen, dat Boschstraat 105 op verschillende tijden "de valk", "de zwarte arend", "au faucon" en "l'aigle noir" werd genoemd. Ouderen kunnen zich nog herinneren dat de naam "de zwarte arend" boven de ingang te zien was, niet als onderschrift van een gevelsteen, want die is er eigenlijk niet.  
De vroegere naamsaanduiding is terug te vinden in de twee roofvogelkoppen, die in een soort medaillon geplaatst zijn.
In de 19e eeuw was er een soort logement gevestigd, dat fuseerde met een hotel aan de overkant, dat daarna "Hotel du lévrier et de l'aigle noir" kwam te heten.  
De volgende bestemming was de brouwerij van de familie M. Marres, die adverteerde met de naam "Brouwerij De Valk, anno 1849".

Wilt u een bijdrage leveren?

Heeft u aanvullende informatie over deze steen of een betere suggestie voor de vertaling? Deel deze met ons via onderstaand formulier. Wij zullen u bijdrage zorgvuldig beoordelen en u hiervan op de hoogte houden.

Velden gemarkeerd mer een (*) zijn verplicht
Bedankt voor uw bijdrage!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Donateur worden?

Om de financiering van de lopende kosten nu en in de toekomst mogelijk te maken, kunt u ons steunen en zich aanmelden als donateur van onze stichting.

Steun ons