Back Button

Er zit hier wel geen gevelsteen, maar de voorzijde mag een gevelornament genoemd worden. De gevel is van hardsteen met een barokke decoratie. Hoewel het pand boven de voordeur voorzien is van een inscriptie: "A0. 1612 Di", moeten de gevels op stilistische gronden veel later gedateerd worden. Het pand heeft twee verdiepingen die door waterlijsten zijn gescheiden; de gevel wordt bekroond door een forse kroonlijst met consoles, waarop de geprofileerde houten bakgoot ligt. Deze barokke ornamentatie komt in Maastricht maar sporadisch voor. De oorspronkelijke uitstalkasten uit het midden van de 19e eeuw zijn bewaard gebleven, de vroegste vorm van etalages.

Wilt u een bijdrage leveren?

Heeft u aanvullende informatie over deze steen of een betere suggestie voor de vertaling? Deel deze met ons via onderstaand formulier. Wij zullen u bijdrage zorgvuldig beoordelen en u hiervan op de hoogte houden.

Velden gemarkeerd mer een (*) zijn verplicht
Bedankt voor uw bijdrage!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Donateur worden?

Om de financiering van de lopende kosten nu en in de toekomst mogelijk te maken, kunt u ons steunen en zich aanmelden als donateur van onze stichting.

Steun ons