Back Button

De huisnaam van IN DE KOYE 1718, Koestraat 4, is waarschijnlijk de naamgever van de straat, die heel lang naamloos is geweest en waarvan de volgende omschrijving werd aangetroffen: "die straete bij de busschops maltmoelen, dae men geit te mijnrebruederen wart" (het straatje bij de bisschopsmolen waar men richting Minderbroedersklooster gaat).

De Koestraat wordt voor zover bekend voor het eerst vermeld in 1524. Een koe in het centrum van de stad? Het kan van alles betekenen, maar men moet zich realiseren, dat zich op verschillende plekken binnen de stadsmuren boerderijen bevonden, mede omdat bij bedreiging van de stad het vee binnen de muren moest zijn.

Wilt u een bijdrage leveren?

Heeft u aanvullende informatie over deze steen of een betere suggestie voor de vertaling? Deel deze met ons via onderstaand formulier. Wij zullen u bijdrage zorgvuldig beoordelen en u hiervan op de hoogte houden.

Velden gemarkeerd mer een (*) zijn verplicht
Bedankt voor uw bijdrage!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Donateur worden?

Om de financiering van de lopende kosten nu en in de toekomst mogelijk te maken, kunt u ons steunen en zich aanmelden als donateur van onze stichting.

Steun ons