Back Button

Tal van gevelstenen verwijzen naar brouwerijen, waaraan meestal ook een gelagkamer was verbonden. Al in de zestiende eeuw bevonden zich in de Stokstraat de brouwerijen IN DE RODE POORT en de SWAEN. De betreffende gevelstenen zijn bewaard gebleven en zitten hier en op Stokstraat 37. De voorstelling op de gevelsteen IN DE RODE POORT is vrij eenvoudig, maar de gedetailleerde uitvoering getuigt van vakmanschap.
Het huis Stokstraat 14, dat al voor 1600 die naam droeg, zal wel oorspronkelijk een rode poort gehad hebben, maar men was beslist niet bang een geheel huis in die kleur te zetten. Of het zo is geweest, weten we niet, maar na de Stokstraatrenovatie werd het hele huis van een rode kleur voorzien. Het resultaat is bij dit pand zeer toepasselijk.

Wilt u een bijdrage leveren?

Heeft u aanvullende informatie over deze steen of een betere suggestie voor de vertaling? Deel deze met ons via onderstaand formulier. Wij zullen u bijdrage zorgvuldig beoordelen en u hiervan op de hoogte houden.

Velden gemarkeerd mer een (*) zijn verplicht
Bedankt voor uw bijdrage!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Donateur worden?

Om de financiering van de lopende kosten nu en in de toekomst mogelijk te maken, kunt u ons steunen en zich aanmelden als donateur van onze stichting.

Steun ons