Back Button

Deze gevelsteen is in 1955 geplaatst door advocaat Max Tripels. Het opschrift Suum Cuique: “aan ieder het zijne of wat hem toekomt” vindt zijn origine bij Plato (427 bc) en is een essentieel principe van de rechtspraak Corpus Iuris Civilis. In samenhang met de afbeelding van de weegschaal vertegenwoordigt het de activiteiten van Tripels advocaten, die sinds 1868 zijn gevestigd op Brusselsestraat 36. Later zijn de naburige kantoorpanden 32 en 34 toegevoegd. Oprichter was Prof. Mr. Gustave Tripels (1844-1911), advocaat en hoogleraar aan de Universiteit van Luik.

Het pand Brusselsestraat 36 is tussen 1806 en 1808 samengesteld door de huizen 99 en 100 (eerste huisnummering) samen te voegen tot één geheel onder het toeziend oog van bouwmeester Mathias Soiron, een van de meest bekende architect-bouwmeesters van Maastricht. Na de omnummering werd het pand eerst nummer 1611 en later nummer 36 tot op heden.

Op 10 juli 1816 koopt Henricus Tripels, de grootvader van Gustave dit pand voor 10.000 francs. Vanaf 1816 is het zonder onderbreking in het bezit van de familie Tripels waar nu de 6e generatie het pand bewoont.

Prof. Mr. Gustave Tripels


Wilt u een bijdrage leveren?

Heeft u aanvullende informatie over deze steen of een betere suggestie voor de vertaling? Deel deze met ons via onderstaand formulier. Wij zullen u bijdrage zorgvuldig beoordelen en u hiervan op de hoogte houden.

Velden gemarkeerd mer een (*) zijn verplicht
Bedankt voor uw bijdrage!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Donateur worden?

Om de financiering van de lopende kosten nu en in de toekomst mogelijk te maken, kunt u ons steunen en zich aanmelden als donateur van onze stichting.

Steun ons