Back Button

Pieke Dassen

Eindelijk was het zo ver. Vrijdag 23 september 2011 kreeg Pieke Dassen op zijn 85e geboortedag zijn plaquette aan de gevel van dit pand, waar hij jarenlang woonde en werkte. De in 2007 overleden Pieke was een veelzijdig kunstenaar, maar in Maastricht is hij naast zijn carnavalsschilderingen vooral bekend geworden als poppenspeler in zijn ‘poesjenelle-kelder’ en landelijk van de tv als August in de Film van ome Willem.

Het bronzen reliëf, ontworpen door Jonas van der Vosse, kwam tot stand op initiatief van Solange en Mia Dircke, al hadden zij oorspronkelijk ingezet op een standbeeld. Een grote groep belangstellenden woonden de onthulling bij, waarbij (de reus van) Pieke toekeek en zag dat het goed was.

Wilt u een bijdrage leveren?

Heeft u aanvullende informatie over deze steen of een betere suggestie voor de vertaling? Deel deze met ons via onderstaand formulier. Wij zullen u bijdrage zorgvuldig beoordelen en u hiervan op de hoogte houden.

Velden gemarkeerd mer een (*) zijn verplicht
Bedankt voor uw bijdrage!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Donateur worden?

Om de financiering van de lopende kosten nu en in de toekomst mogelijk te maken, kunt u ons steunen en zich aanmelden als donateur van onze stichting.

Steun ons