Back Button

In de 16e eeuw vonden er in Maastricht geen reliekenvertoningen meer plaats aan de kerken, maar werden de relieken in processie meegedragen. De eerste processie met het beeld van Maria Sterre der Zee vond plaats op paasmaandag 1532. Precies een eeuw later werd de stad veroverd door Frederik Hendrik en vanaf die tijd mochten er geen openbare religieuze uitingen meer plaatsvinden. Voortaan liepen de katholieken op eigen gelegenheid een vaste route door de stad. Die route werd de bidweg en kwam aanvankelijk ook hier langs.

In de periode 1946-1948 zijn er door het comité "Devotie langs de Weg" verschillende beelden, reliëfwerken en plaquettes geplaatst langs de bidweg bij gelegenheid van het internationale Mariacongres, dat in 1947 in Maastricht werd gehouden. Langs deze route zult u enkele voorbeelden zien. Dit is een beeldje van Maria Sterre der Zee, Koningin van de Vrede dat in 1947 door Jean Sondeijker werd ontworpen.

Wilt u een bijdrage leveren?

Heeft u aanvullende informatie over deze steen of een betere suggestie voor de vertaling? Deel deze met ons via onderstaand formulier. Wij zullen u bijdrage zorgvuldig beoordelen en u hiervan op de hoogte houden.

Velden gemarkeerd mer een (*) zijn verplicht
Bedankt voor uw bijdrage!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Donateur worden?

Om de financiering van de lopende kosten nu en in de toekomst mogelijk te maken, kunt u ons steunen en zich aanmelden als donateur van onze stichting.

Steun ons