Back Button

Mariastraat 23 en 25 zijn reeds lang gerelateerd aan de Muntstraat 31, genaamd het ‘Groenhuis’. Deze panden hadden gezamenlijk vanaf het begin van de 19e eeuw tot op de dag van vandaag steeds dezelfde eigenaar. Vanaf 1840 werd dat de familie Lambriex. Dit was een bekende Maastrichtse familie. Jacob Gerard Lambriex (volgens de burgerlijke akten Gerardus Jacobus) trouwde in 1830 met Maria Anna Hoeberechts. Haar zus Maria Aldegonde huwde in 1825 met Petrus Regout. Lambriex en Regout waren niet alleen verbonden door hun huwelijken, maar ook zakelijk op het gebied van fabricage van ijzerwaren. De familie Lambriex woonde op Muntstraat 31 en na het overlijden van Jacob Gerardus bleven zijn vrouw en kinderen daar wonen. Zoon Jan Hubert Eugène stond tussen 1880-1898 ingeschreven in Mariastraat 23. De panden Mariastraat 23 en 25 werden omschreven als ‘een huis en een fabriek en smederij’. De fabriek werd uitgebaat door de familie Lambriex en de smederij, gevestigd op Mariastraat 25, was in gebruik bij J.A. Bogman, die hij tussen 1891 en 1903 huurde. Daarna verhuisde hij naar de Wycker Grachtstraat. De panden Muntstraat 31 en Mariastraat 23 en 25 bleven eigendom van de bredere familie Lambriex en dan met name van de aangetrouwde tak Du Moulin tot 1951.De jaarstenen 1695 zijn bij gelegenheid van de bouw van een nieuwe gevel toentertijd geplaatst.

Wilt u een bijdrage leveren?

Heeft u aanvullende informatie over deze steen of een betere suggestie voor de vertaling? Deel deze met ons via onderstaand formulier. Wij zullen u bijdrage zorgvuldig beoordelen en u hiervan op de hoogte houden.

Velden gemarkeerd mer een (*) zijn verplicht
Bedankt voor uw bijdrage!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Donateur worden?

Om de financiering van de lopende kosten nu en in de toekomst mogelijk te maken, kunt u ons steunen en zich aanmelden als donateur van onze stichting.

Steun ons