Back Button

Op de Van Hasseltkade, dat vroeger aangeduid werd als Langs de Maas 10, hing voor het in 1847 bij de aanleg van het kanaal naar Luik werd afgebroken, de engel uit, die nu in de Jekerstraat 33 is herplaatst.  
De afbeelding van IN DEN ENGEL is tamelijk gehavend en het is niet goed te onderscheiden wat hij of zij in de hand heeft. Met name het jaartal was ook nog maar voor de helft aanwezig en daar is bij de restauratie 1709 van gemaakt, maar moet volgens De Stuers 1729 zijn geweest.

Op het vroegere adres was onder de engel het volgende rijmpje te lezen:  

In den engel bemind  
Tree binnen mijn vrind  
Hier tapt men met plezier  
Jenever en bier.

Waarmee het dus duidelijk is dat het hier langs de Maas om een drankgelegenheid ging en dat de opgehangen engel niet de stadsengel was, want die was zo'n beetje voorbehouden aan de werken die van stadswege werden uitgevoerd en die ook nog waren voorzien van de stadsster.

Wilt u een bijdrage leveren?

Heeft u aanvullende informatie over deze steen of een betere suggestie voor de vertaling? Deel deze met ons via onderstaand formulier. Wij zullen u bijdrage zorgvuldig beoordelen en u hiervan op de hoogte houden.

Velden gemarkeerd mer een (*) zijn verplicht
Bedankt voor uw bijdrage!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Donateur worden?

Om de financiering van de lopende kosten nu en in de toekomst mogelijk te maken, kunt u ons steunen en zich aanmelden als donateur van onze stichting.

Steun ons