Back Button

De kleine Johannes de Doper met Christus als het lam van God; een houten beschilderd gevelbord van 1866. Geplaatst door Jan Eberhard in zijn verfhandel/drogisterij, die voordien de rode leeuw werd genoemd. De naamsverandering vond plaats tijdens de periode dat de zoon en kunstschilder Hubertus tijdelijk thuis woonde. Hij is vermoedelijk de maker van dit bord. De reden van de naamswijziging is niet bekend.
De drogisterij werd later nog voortgezet door Frans Immekeppel, die zijn bijnaam 't sjäöpke aan de afbeelding op het gevelbord te danken had.
In 1976 werd de drogisterij door de laatste eigenaar Victor Croes opgeheven.
In 1982 is het bord nog door Harry Kranen gerestaureerd.

In het Bonnefantenmuseum moet nog ergens een bord zijn met een brandweerspuit, dat afkomstig zou zijn van Kleine Staat 11 (verwijderd in 1903).
Volgens zeggen zou het een uithangbord zijn van pompenmaker en fabrikant van brandspuiten F. van Beethoven.

Het zou dus best kunnen, dat dit bord, dat uit dezelfde tijd stamt als de Kleine Johannes, eveneens gemaakt is door kunstschilder en buurman Hubertus Nicolaas Eberhard.

Achterzijde gevelbord

Wilt u een bijdrage leveren?

Heeft u aanvullende informatie over deze steen of een betere suggestie voor de vertaling? Deel deze met ons via onderstaand formulier. Wij zullen u bijdrage zorgvuldig beoordelen en u hiervan op de hoogte houden.

Velden gemarkeerd mer een (*) zijn verplicht
Bedankt voor uw bijdrage!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Donateur worden?

Om de financiering van de lopende kosten nu en in de toekomst mogelijk te maken, kunt u ons steunen en zich aanmelden als donateur van onze stichting.

Steun ons