Back Button

Ars longa vita brevis (uit "Aphorismi" van Hippocrates) betekent letterlijk: "vaardigheid kost tijd en het leven is kort", maar wordt ook vaak geïnterpreteerd als "de kunst duurt voort, het leven gaat voorbij". Dat is de rode draad, die de generaties van de patriciërsfamilie Kersten met elkaar verbonden heeft.

Dit is het wapen van de familie, gevoerd vanaf 1600 door Elisabeth Kersten Christiani blijkens de grafsteen in de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek in Tongeren. De vierde generatie vestigde zich in het laatste kwart van de 18e eeuw in Maastricht waar volgende generaties faam verwierven als edelsmeden, beeldhouwers en kunstenaars. Dat waren Pierre Kersten (1789-1865): classicus, schrijver en oprichter/hoofdredacteur van "Journal Historique et Littéraire de Liège, Antoine Kersten (1880-1976): edelsmid, beeldend kunstenaar en wethouder/loco-burgemeester en Paul-Marie Kersten (1916-1999): beeldhouwer en edelsmid. Dit pand is nog steeds in gebruik door de familie.

Deze gevelsteen met het familiewapen van Kersten is gekapt door Cor van Oosterhout van Atelier Pierre Juste in Grave en gepolychromeerd door eigenaar Philippe Kersten.


Wilt u een bijdrage leveren?

Heeft u aanvullende informatie over deze steen of een betere suggestie voor de vertaling? Deel deze met ons via onderstaand formulier. Wij zullen u bijdrage zorgvuldig beoordelen en u hiervan op de hoogte houden.

Velden gemarkeerd mer een (*) zijn verplicht
Bedankt voor uw bijdrage!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Donateur worden?

Om de financiering van de lopende kosten nu en in de toekomst mogelijk te maken, kunt u ons steunen en zich aanmelden als donateur van onze stichting.

Steun ons