Back Button

Hoewel niemand direkt denkt aan een gevelsteen, heeft het bovenste gedeelte van de deurversiering wel degelijk dezelfde functie gehad, namelijk het uitbeelden van de huisnaam, in dit geval IN DEN ROOSENGAARD.

De gehele rijkversierde onderpui van 'in den roosengaard' - afkomstig van Grote Staat 9, beter bekend als de winkel Pieters-Teuwen - moest plaatsmaken voor de nieuwe V&D. In 1930 is overwogen om deze benedengevel weer op te trekken in het pand rechts van het Dinghuis, omdat dit pand 'geen mooien ouden gevel' heeft (zie krantenknipsel en bijbehorende foto's). Dit is niet doorgegaan . De hele gevel is jarenlang bewaard en in zijn geheel in de Stokstraat 17 herplaatst.

Grote Staat 9
1930

Speculaasplank

Wilt u een bijdrage leveren?

Heeft u aanvullende informatie over deze steen of een betere suggestie voor de vertaling? Deel deze met ons via onderstaand formulier. Wij zullen u bijdrage zorgvuldig beoordelen en u hiervan op de hoogte houden.

Velden gemarkeerd mer een (*) zijn verplicht
Bedankt voor uw bijdrage!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Donateur worden?

Om de financiering van de lopende kosten nu en in de toekomst mogelijk te maken, kunt u ons steunen en zich aanmelden als donateur van onze stichting.

Steun ons