Back Button

Een schip in Maastricht en dat ook nog in de Grote Staat midden in het stadscentrum. Dat lijkt een beetje vreemd. Toch is de scheepvaart en met name de Maashandel een belangrijke bron van inkomsten geweest. De stad lag aan de vaarweg tussen Holland en Walloniƫ en was vaak de enige manier om goederen gemakkelijk te verplaatsen. De stad was dan ook belangrijk als overslag- en doorvoerhaven voor het achterland. Schepen meerden aan op het Bat, waar goederen werden opgeslagen en verhandeld. Schippers waren niet alleen vrachtvaarders, maar ook kooplieden. Er zijn verschillende voorbeelden van bekend, dat deze mensen tot de gegoede stand behoorden en de vergaarde rijkdom in huizen belegden.

Wilt u een bijdrage leveren?

Heeft u aanvullende informatie over deze steen of een betere suggestie voor de vertaling? Deel deze met ons via onderstaand formulier. Wij zullen u bijdrage zorgvuldig beoordelen en u hiervan op de hoogte houden.

Velden gemarkeerd mer een (*) zijn verplicht
Bedankt voor uw bijdrage!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Donateur worden?

Om de financiering van de lopende kosten nu en in de toekomst mogelijk te maken, kunt u ons steunen en zich aanmelden als donateur van onze stichting.

Steun ons