Back Button

17  IN DE SON BLOM  27

IN DE SON BLOM was zeker in 1950 nog te vinden in de St. Pieterstraat op huis nr. 62, voordat hij met nog twee andere stenen herplaatst werd in Maastrichts eigen "openluchtmuseumpje" op het Thermenplein.

De ploegschaar, soms ook wel eens aangeduid als lanspunt, was vroeger te zien op de hoek Kersenmarkt/Maastrichter Smedenstraat 28, vergezeld van de jaarstenen 17 - 34.

De ploegschaar was daar wel op zijn plaats, want het lag in de buurt van de panden  “In ’t Hoochsweert”, het “: Ketelken”, het “Hamerken”,  en het “Hoefijser”. Huisnamen die er op duiden, dat er in die tijd nog heel veel smeden in de Smedenstraat actief waren.

Van Havenstraat 11a werd IN HET BOOMKEN tijdens de renovatie van het Stokstraatkwartier in de jaren zestig verplaatst naar het Thermenplein.

Wilt u een bijdrage leveren?

Heeft u aanvullende informatie over deze steen of een betere suggestie voor de vertaling? Deel deze met ons via onderstaand formulier. Wij zullen u bijdrage zorgvuldig beoordelen en u hiervan op de hoogte houden.

Velden gemarkeerd mer een (*) zijn verplicht
Bedankt voor uw bijdrage!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Donateur worden?

Om de financiering van de lopende kosten nu en in de toekomst mogelijk te maken, kunt u ons steunen en zich aanmelden als donateur van onze stichting.

Steun ons