Back Button

Verwonderd kun je staan te kijken naar de uitvoering van 17 IN DE PAPEGAEIJ 66 in de Platielstraat 2. Het is maar goed, dat onder de steen staat wat het moet voorstellen, want het dier lijkt met zijn kromme snavel meer op een sperwer dan op een papegaai. Toch moet dit exotische dier vroeger zeker bekend zijn geweest, al is het maar van het "papegaaischieten" zoals het vogelschieten van de schuttersgilden werd genoemd.

Stukjes geschiedenis van het pand: tussen 1821-1847 was Jan Theodoor Dominicus Lahaye eigenaar. Zijn beroep was rouwverhuurder. Rond 1803 was Maria Gertrudis Germain eigenaresse. Zij was de weduwe van Henricus Hendrix.

Wilt u een bijdrage leveren?

Heeft u aanvullende informatie over deze steen of een betere suggestie voor de vertaling? Deel deze met ons via onderstaand formulier. Wij zullen u bijdrage zorgvuldig beoordelen en u hiervan op de hoogte houden.

Velden gemarkeerd mer een (*) zijn verplicht
Bedankt voor uw bijdrage!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Donateur worden?

Om de financiering van de lopende kosten nu en in de toekomst mogelijk te maken, kunt u ons steunen en zich aanmelden als donateur van onze stichting.

Steun ons